Metsäpolku

Tervetuloa METSO-hyvinvointipolulle!

Metso-hyvinvointipolun tarkoituksena on tutustuttaa Sinut metsän monimuotoisuuteen ja antaa pientä esimakua siitä, kuinka metsä voi vaikuttaa hyvinvointiin. Hyvinvointipolulla on kyltein osoitettu toiminnallisia/historiallisia pysähtymispaikkoja. Niiden tarkoituksena on auttaa Sinua saamaan kävelystä itsellesi enemmän myönteisiä asioita kuin jos vain kulkisit pysähtymättä.

Hyvää oloa metsästä

Tämän polun tarkoituksena on tuottaa hyvää oloa. Oleskelemalla ja liikkumalla metsäympäristössä voidaan tutkimusten mukaan vaikuttaa terveydentilaan. Jo vajaan tunnin pituinen oleskelu metsässä elvyttää ja palauttaa stressistä. Luonnossa olo laskee verenpainetta, kohentaa mielialaa ja lisää tarkkaavaisuutta. Pidä siis kaikki aistisi avoimena koko matkan ajan äläkä epäröi pysähtyä tuntemaan ympärillä olevaa luontoa.

Polkurastit

Polulla on yhteensä kuusi infokylttiä. Kylteissä on tietoa niin paikallishistoriasta, metsän monimuotoisuudesta kuin metsän hyvinvointivaikutuksistakin. Kylttejä on asennettu polulle myös eksymisen välttämiseksi, joten voit lähteä kierrokselle turvallisin mielin.

Opastetut kierrokset

Opastetut kierrokset hoitaa talonväki. Opastetuilla kierroksilla kuullaan laajemmin niin paikallishistoriasta kuin metsän hyvinvointivaikutuksista. Opastettu kierros pitää varata vähintään vuorokautta ennen kierrosta. Yhteydenottolomakkeeseen pääset täältä.