Päivä Niinisaaressa

Päivä Niinisaaressa

metsoretki okkola

Tervetuloa Puumalan saaristoon nauttimaan luonnosta ja hyvästä ruuasta.  Tarinoita, kädentaitoja, luonnossa liikkumista, risteily Saimaan aalloilla, maistuvaa lähiruokaa…  – niistä on hyvä olo tehty.

Tervetuloa Niinisaareen, Saimaan pieneen saaristolaiskylään! Ensimmäinen pysähdyspaikka on Hanhiniitty, missä paikallinen kyläseppä esittelee perinteistä sepän työtä. Vieraat voivat myös itse tarttua kyläsepän vasaraan ja kokeilla kuin hehkuva rauta taipuu. Sepän pajalta siirrytään viereiselle tilalle Okkolaan, jossa vanhan navetan vinttiin rakennetussa ravintolassa on tarjolla emännän perinteinen lounaspöytä – paikallista lähiruokaa parhaimmillaan. Talonväki kertoo lounaan ohessa tarinoita saaren värikkäästä historiasta ja kuinka ennen vanhaan saatiin elanto saaristossa, mihin pääsi vain vesiteitse.

Lounaan jälkeen lähdetään pienelle metsäretkelle ( n. 1,5 km hyväkulkuista maastoa) Metso-hyvinvointipolulle. Retkellä tutustutaan metsän monimuotoisuuteen ja oppaan johdolla saat esimakua siitä, kuinka metsä voi vaikuttaa hyvinvointiin erilaisten toiminnallisten hyvää oloa tuottavien tehtävien kautta. Niiden tarkoituksena on auttaa Sinua saamaan kävelystä itsellesi enemmän myönteisiä asioita kuin jos vain kulkisit pysähtymättä.

Metsäretken jälkeen noustaan Okkolan laiturista  m/s Kaunis Veeran, sisävesiristeilijän, kyytiin ja risteillään Saimaata pitkin aina Puumalan satamaan. Satamasta suunnataan  Lasiruusun lasipajaaan, jossa Suomen vanhimpiin lasinpuhaltajasukuihin kuuluva Gaj Tereschatoff ahkeroi perheensä kanssa. Pajassa voit seurata kuinka lasinen norppa, kuikka tai maljakko syntyy mestarin taitavissa käsissä. Tilavasta myymälästä on näköala Saimaalle ja Puumalan vierassatamaan.

Aikatauluehdotus:
11.00 Taontanäytös Hanhiniityn pajalla
12.30 Lounas Okkolan pihapiirissä
14.00 Retki Metsopolulla
15.30 m/s Kaunis Veeran risteily Okkolasta Puumalan satamaan (matkalla kahvi+kahvileipä)
16.30 Saapuminen Puumalan satamaan ja siirtyminen Lasiruusuun, lasinpuhallustyönäytös