Vierailijan infopaketti

Täältä löydät vinkit ja ohjeet vierailuasi varten.

Tulopäivänä mökki on käytettävissäsi kello 15.00 alkaen.

Avaimet ja ajo-ohjeet mökille saat vastaanotostamme osoitteesta Ylössaarentie 35, Puumala.

Ota yhteyttä mikäli saavut kello 20.00 jälkeen.

Saavut Niinisaareen Hätinvirran lossilla.

Lossi on ilmainen, toimii 24/7 eikä sitä tarvitse tilata etukäteen.

Nauti tunnelmasta!

Lomavinkkejä

Tekemistä
Tekemistä, kävelyreittejä ja ohjelmaa löytyy täältä.

Polttopuut
Polttopuut kuuluvat vuokraan. Jokaisella mökillä on oma ulkotulipaikka ja vähintään yksi puulämmitteinen sauna. Alueella on korvaamatonta monimuotoista luontoa ja geologiaa. Tee tuli vain niille merkityille paikoille ja noudata varomääräyksiä.

Takanpellit
Kun laitat tulen takkaan, niin avaa ensin hormista takanpelti jotta savu pääsee ulos. Saunoissamme ei ole peltejä. Pelti tulee avata vain siis silloin kun laitat takkaan tulen.

Juomavesi
Vesi on juomakelpoista kaikissa mökeissä, joissa on juokseva vesi. Tiiralassa, Taijalassa, Riihelässä ja Sivulassa juomavesi on mökkiin toimitetuissa kanistereissa. Lisää juomavettä viimeksimainittuihin mökkeihin saa mökkialueella olevasta kaivosta.

Soutuvene
Jokaisella mökillä on oma 4 hengen soutuvene. Pelastusliivejä saa lainaan ilmaiseksi vastaanotosta.

Syöttötuoli
Vastaanotosta saa ilmaiseksi lainaan pelastusliivien lisäksi vauvasänkyjä, syöttötuoleja ja pottia. Tavarat tulee varata ennakkoon.

Lemmikit
Lemmikit ovat tervetulleita mökkiin. Liehtalanniemen luonnonsuojelualueella (museotila) ulkoillessasi lemmikki tulee pitää aina kytkettynä hihnaan. Huomioi myös eläinarat ihmiset.

Lähimmät kaupat
Lähimmät kaupat (ruokakauppa, Alko) löytyvät Puumalan kirkonkylältä, 9 kilometriä vastaanotostamme.

Jotain menee rikki / jotain puuttuu mökistä
Ilmoita rohkeasti mahdollisesti mökissä huomaamistasi puutteista tai ongelmista ne huomattuasi. Näin voimme myös korjata ne heti loman aikana.

Mitä mökistä löytyy?
Jokaisessa mökissä on valmiina siivousvälineet, WC- ja talouspaperia, roskapusseja, astianpesuainetta, välineet ruuanlaittoon ja astiasto.

Mitä mukaan mökille?
Mökille kannattaa ottaa tarpeen mukaan leivinpaperia, foliota ja mausteita. Liinavaatteet ja pyyhkeet voi tuoda itse tai ottaa ne meiltä hintaan 13 €.

Kalastus
Kalastamiseen tarvitset kalastuksenhoitomaksun mikäli 18-64 vuotias. Maksu on helpointa suorittaa netissä.
www.eraluvat.fi
Poikkeuksia ovat pilkkiminen ja mato-onkiminen, jotka ovat jokamiehenoikeuksia. Matoja voit käydä kaivamassa vastaanottomme läheltä matopaikalta. Kalastusvälineitä myydään Puumalan keskustassa.

Siivous
Voit joko huolehtia mökin loppusiivouksesta itse (kts. ohjeet alempana) tai maksaa loppusiivousmaksun 120 €.

Liinavaatteet
Voit tuoda omat liinavaatteet ja pyyhkeet tai varata ne meiltä hintaan 13 €/hlö.

Jätteet
Mökistä löytyy jätepusseja, jätesäkkejä ja biopusseja. Jätteet voi tuoda vastaanoton pihapiirissä olevalle kierrätyspisteelle. Kierrätyspisteeltä löytyvät seuraavat astiat: muovi, metalli, lasi, pahvi, sekajäte, bio, tölkit ja lasipullot.

WiFi ja mobiliiverkkoyhteydet
Mökeissä ei ole WiFiä.  Vuokraamme 4G-mokkuloita vastaanotostamme hintaan 5 €/vrk. Niinisaaressa on pääsääntöisesti hyvät mobiiliverkkoyhteydet, kannattaa kuitenkin varautua ajoittaiseen verkon ruuhkaisuuteen kesäkuukausina.

Henkilömäärä
Mökissä ei saa majoittua ilmoitettua maksimimäärää enempää ihmisiä edes väliaikaisesti. Tämä koskee myös telttoja, asuntovaunuja tms. mökin pihalla.

Yksityisyys ja rauha
Ethän mene muiden mökkien pihoille tai veneellä liian lähelle toisen rantaa ilman erillistä lupaa. Tämä koskee myös mökkejä, jotka ”näyttävät tyhjiltä”. Haluamme taataa jokaiselle yksityisyyttä mökkilomansa ajaksi. Muistathan kunnioittaa muiden vieraiden ja paikallisten oikeutta rauhaan, yksityisyyteen ja rentoutumiseen. Muista, että ääni kantautuu vettä pitkin pitkälle. Kohtele erityisellä kunnioituksella ympäröivää luontoa.

Paljut
Paljut ja niihin rinnastettavat ammeet tai vastaavat ovat sallittuja erikseen sovittaessa. Mikäli lupa on myönnetty, on paljun vesi otettava Saimaasta. Mökkien kaivoja ja pumppuja ei ole suunniteltu kestämään paljuntäyttöä.

Lähtöpäivänä mökin luovutus on kello 12.00 mennessä.

Mökin loppusiivousohjeet ovat alla.

Tarkoituksena on, että mökki on samassa kunnossa lähtöpäivänä kuin sinne tullessa. Roskat voi tuoda Okkolan kierrätyspisteelle.

Tuo avaimet lähtiessäsi vastaanottoon

– tai jätä ne roikkumaan vastaanottorakennuksen ovessa olevaan koukkuun. Näin tiedämme mökin olevan tyhjä.

Kiitos käynnistä!

Siivousohjeet

Jos olet maksanut loppusiivouksen, niin laitathan lähtiessä tiskit tiskikoneeseen pyörimään ja tuot roskat vastaanoton luo kierrätyspisteeseen.

Tarvittavat siivousvälineet löytyvät mökistä. Jos hoidat loppusiivouksen itse, niin tee seuraavat asiat:

  • Puistele matot ulkona
  • Pyyhi tasot kostealla liinalla
  • Imuroi
  • Pyyhi lattiat kostealla mopilla
  • Tyhjennä tuhkat metalliseen tuhka-astiaan (löytyy joko ulko-wc:stä tai mökin/saunan terassilta)
  • Tiskaa astiat
  • Tuo roskat Okkolan kierrätyspisteelle
Miele-merkkinen imuri