Ravintola

Lähiruokaa vanhassa navetassa

Mustikkakukko ja savustetut muikut

Etsimme vielä yhtä kokkia määräaikaiseen työsuhteeseen. Tutustu tehtävänkuvaukseen ja palkkaukseen täällä.

Ravintola Niinipuu avautuu jälleen 1.6.2022

Puumalan Niinisaaressa sijaitseva Ravintola Niinipuu tarjoaa suomalaista, maittavaa lähiruokaa. Ruokalistamme painottuu kala-annoksiin. Tule syömään lounasta, maistelemaan a la carte-listan herkkuja tai hemmottele itseäsi jäätelöannoksella! Päivän lounasta myydään myös take-awayna. Kaikki ruokalistamme annokset voidaan tehdä laktoosittomina ja gluteenittomina. Päivän keitto & päivän lounas ovat lähtökohtaisesti laktoosittomia ja gluteenittomia. Leivomme myös itse gluteenittomat sämpylät ja leivonnaiset.

Erikoisuutemme on suoraan pöntöstä pöytään savustettu lankkulohi. Lohi on paikallista Puumalan kirjolohta. Myös muikkumme tulevat aina paikalliselta kalastajalta, Antti Laineelta. Perunat tulevat paikalliselta Asikaisen luomutilalta, kyytönliha taas Puumalassa sijaitsevalta Kotron luomutilalta. Pihapiiri on luokiteltu maakunnallisesti tärkeäksi maisema-alueeksi.

Lounas ja á la carte

Kesäkuun alusta elokuun loppuun Niinipuussa on tarjolla lounaspöytä ja á la cartea tiistaista lauantaihin. Lounaspöytä ja á la carte ovat tarjolla kello 11-17. Lounasta voi ostaa myös mukaan. Emme ilmoita lounaslistoja etukäteen. Esimerkkiruokalista löytyy täältä. Kaikki ruokalistamme annokset voidaan tehdä laktoosittomina ja gluteenittomina. Päivän keitto & päivän lounas ovat lähtökohtaisesti laktoosittomia ja gluteenittomia. Leivomme itse myös gluteenittomat sämpylät ja leivonnaiset. Muista erikoisruokavalioista pyydämme ilmoittamaan etukäteen, jotta osaamme varautua mahdollisimman hyvin.

Sunnuntairuokailu

Kesä-elokuun sunnuntaisin katamme vintillä suositun emännän noutopöydän! Emännän noutopöydässä on aina vähintään 4 erilaista salaattia, kolmea erilailla laitettua kalaa ja kolmenlaista talossa alusta loppuun leivottua leipää. Lämpimänä pääruokana liharuoka. Ruokajuomina jäävettä, Louhisaaren juomaa ja talossa pantua kotikaljaa. Noutopöytään kuuluu myös jälkiruokapöytä. Ruokamme ovat lähtökohtaisesti laktoosittomia ja gluteenittomia. Muista erikoisruokavalioista pyydämme ilmoittamaan etukäteen, jotta osaamme varautua mahdollisimman hyvin.

Hinta 34 €/henkilö. 4-12 vuotiaat puoleen hintaan, alle 4-vuotiaat ilmaiseksi. Pöytävarauksia otamme vain kello kahdeksitoista. Pöytävaraukset allaolevalla kalenterilla tai paula@okkola.fi
Kello kahdentoista varauksia lukuunottamatta asiakkaat palvellaan saapumisjärjestyksessä. Suosittelemme vahvasti pöytävarausta.

Sunnuntaisin take-away itsepalveluna noutopöydästä 34 €.

Yhteystiedot ja pöytävaraus

Ravintola sijaitsee osoitteessa Ylössaarentie 35, Puumala. Käyntilaiturimme on Hätinvirran lossista 200 m luoteeseen. Käyntilaituri on yksityislaituri joka on tarkoitettu ravintolan asiakkaille. Laituri on käytössä päivittäin kello 9-19.

Pöytävaraukset sijoittuvat aina ravintolan sisälle, emme varaa ulkoterasseja. Pöydän voi varata sunnuntaiksi kello 12.00. Pöytävaraus on voimassa 12.30 asti. Ti-La pöytävaraus voi alkaa aikaisintaan kello 14.00 alkaen, pöytää ei voi siis varata lounasajalle. Maanantaisin olemme suljettu myös yksityistilaisuuksilta.
paula@okkola.fi

Etsimme vielä yhtä kokkia määräaikaiseen työsuhteeseen. Tutustu tehtävänkuvaukseen ja palkkaukseen täällä.

Ravintola Niinipuu avautuu jälleen 1.6.2022

Ruokalistaesimerkki

Kesän 2021 esimerkkiruokalista löytyy täältä. Kaikki ruokalistamme annokset voidaan tehdä laktoosittomina ja gluteenittomina. Päivän keitto & päivän lounas ovat lähtökohtaisesti laktoosittomia ja gluteenittomia. Leivomme myös itse gluteenittomat sämpylät ja leivonnaiset.

Lähi- ja luomuruokaa

  • Kaikki sienet tulevat Puumalasta, enimmäkseen Niinisaaresta.
  • Marjat ostamme paikallisilta marjayrittäjiltä. Osittain marjoissa käytämme myös omien puutarhojen ja metsien satoa.
  • Tarjoiltava mahla kerätään koivikoistamme Niinisaaressa. Louhisaaren juomassa tarvittavat viinimarjalehdet keräämme ravintolan puutarhasta.
  • Käyttämämme lohi on paikallista Puumalan kirjolohta.
  • Muikut tulevat paikalliselta kalastajalta, Antti Laineelta.
  • Hauki on Puumalassa pyydystettyä.
  • Kyytönliha on Puumalalaiselta Kotron luomutilalta.
  • Kesällä perunat ovat Puumalalaiselta Asikaisen luomutilalta. Talvisin tarjoilemme oman maan perunaa.
  • Kasvatamme itse ansarissamme syötäviä kukkia, tilliä, persiljaa ja muita yrttejä ravintolassa käytettäväksi.
  • Ravintolassa on aina myynnissä luomuviiniä.

Saapuminen maitse

Ylössaarentie 35, Niinisaari
Puumala 52200
p. +358 500 259 378

Hätinvirran lossin tauot:

09.00–09.20
12.00–12.20
17.00–17.20
20.00–20.20

Saapuminen vesitse

Hätinvirralla sijaitsee Niinipuun käyntilaituri, johon voi kiinnittyä suuremmallakin veneellä. Nälkä tai jano kasvavat entisestään parin sadan metrin kävelyllä ravintolaan.

Huomioithan, että laiturissa yöpyminen on kielletty. Lähin yöpymissatama on Liehtalanniemessä.

Kyseessä on yksityislaituri. Laituri on tarkoitettu käytettäväksi ravintolan asiakkaille ravintolan aukioloaikojen puitteissa.

Laiturin GPS-koordinaatit:
61°27,4´ 28°09,6´

Saapuminen ilmateitse

Lähin lentokenttä on Lappeenrannassa. Otathan etukäteen yhteyttä, mikäli saavut helikopterilla.

Pöytävaraukset

Pöytävaraukset sijoittuvat aina ravintolan sisälle, emme varaa ulkoterasseja. Pöydän voi varata sunnuntaiksi kello 12.00. Maanantaisin ravintola ja pihapiiri on suljettu. Emme järjestä myöskään yksityistilaisuuksia maanantaisin.

+358 500 259 378
paula@okkola.fi
Yhteydenottolomake

DO-saimaa logon käyttö on myönnetty ravintolalle paikallisten raaka-aineiden suosimisesta

[Sassy_Social_Share type=”floating” top=”168″]