Ravintola

Lähiruokaa vanhassa navetassa

Mustikkakukko ja savustetut muikut

Työpaikat kesä-elokuuksi ovat auki! Lue lisää rekrysivuiltamme.

Ravintola on suljettu. Kiitos kesästä! Nähdään taas 31.5.2024 alkaen. Viimeinen aukiolopäivä 1.9.2024

Puumalan Niinisaaressa sijaitseva Ravintola Niinipuu tarjoaa suomalaista, maittavaa lähiruokaa. Ruokalistamme painottuu kala-annoksiin. Tule syömään lounasta, maistelemaan a la carte-listan herkkuja tai hemmottele itseäsi jäätelöannoksella!

Erikoisuutemme on suoraan pöntöstä pöytään savustettu lankkulohi. Lohi on paikallista Puumalan kirjolohta. Myös muikkumme tulevat aina paikalliselta kalastajalta, Antti Laineelta. Perunat tulevat paikalliselta Asikaisen luomutilalta, kyytönliha taas Puumalassa sijaitsevalta Kotron luomutilalta. Pihapiiri on luokiteltu maakunnallisesti tärkeäksi maisema-alueeksi.

Tiistaista lauantaihin lounas ja á la carte

Tiistaista lauantaihin Niinipuussa on tarjolla lounas ja á la carte. Lounas ja á la carte ovat tarjolla ti-la kello 11-17. Päätämme päivän lounaan samana aamuna. Päivän lounasta voi tiedustella kello 10.00 eteenpäin whatsappilla. Ruokalista löytyy täältä. Kaikki ruokalistamme annokset ovat laktoosittomia. Osan annoksista voi tehdä myös gluteenittomina. Leivomme myös itse gluteenittomat sämpylät ja leivonnaiset. Muista erikoisruokavalioista pyydämme ilmoittamaan etukäteen, jotta osaamme varautua mahdollisimman hyvin.

Sunnuntairuokailu

Sunnuntairuokailut alkavat taas 2.6.2024

Kesä-elokuun sunnuntaisin katamme vintillä suositun emännän noutopöydän! Emännän noutopöydässä on aina vähintään 4 erilaista salaattia, kolmea erilailla laitettua kalaa ja kolmenlaista talossa alusta loppuun leivottua leipää. Lämpimänä pääruokana liharuoka. Ruokajuomina jäävettä, Louhisaaren juomaa ja talossa pantua kotikaljaa. Noutopöytään kuuluu myös jälkiruokapöytä. Ruokamme ovat lähtökohtaisesti laktoosittomia ja gluteenittomia. Muista erikoisruokavalioista pyydämme ilmoittamaan etukäteen, jotta osaamme varautua mahdollisimman hyvin.

Hinta 34 €/henkilö. 4-12 vuotiaat puoleen hintaan, alle 4-vuotiaat ilmaiseksi.

Pöytävaraukset allaolevalla kalenterilla tai paula@okkola.fi. Yli 4 hengen seurueille varaamme vierekkäisiä pöytiä. Pöydän voi varata kello kahdeksitoista. Pidämme pöytää varattuna kello 12.30 asti.

Suosittelemme vahvasti pöytävarausta. Saman päivän varaukset vain soittamalla. HUOM: ravintolan lahjakortit eivät ole pöytävarauksia. Pöytä pitää aina varata erikseen etukäteen, vaikka maksaisit lahjakortilla.

Yhteystiedot ja pöytävaraus

Ravintola sijaitsee osoitteessa Ylössaarentie 35, Puumala. Käyntilaiturimme on Hätinvirran lossista 200 m luoteeseen. Käyntilaituri on yksityislaituri joka on tarkoitettu ravintolan asiakkaille. Laituri on käytössä päivittäin kello 9-19.

Pöytävaraukset sijoittuvat aina ravintolan sisälle, emme varaa ulkoterasseja. Pöydän voi varata sunnuntaiksi kello 12.00. Pidämme pöytää varattuna kello 12.30 saakka. Saman päivän pöytävaraukset vain soittamalla. Maanantaisin olemme suljettu myös yksityistilaisuuksilta.
paula@okkola.fi

Aukioloajat

Ravintola on suljettu. Kiitos kesästä! Nähdään taas 31.5.2024 alkaen. Viimeinen aukiolopäivä 1.9.2024.

Ruokalista

Vuoden 2023 esimerkkiruokalista löytyy täältä. Kaikki ruokalistamme annokset ovat laktoosittomia. Osan annoksista voi tehdä myös gluteenittomina. Leivomme myös itse gluteenittomat sämpylät ja leivonnaiset.

Lähi- ja luomuruokaa

  • Kaikki sienet tulevat Puumalasta, enimmäkseen Niinisaaresta.
  • Tarjoiltava mahla kerätään koivikoistamme Niinisaaressa. Louhisaaren juomassa tarvittavat viinimarjalehdet keräämme ravintolan puutarhasta.
  • Käyttämämme lohi on paikallista Puumalan kirjolohta.
  • Muikut tulevat paikalliselta kalastajalta, Antti Laineelta.
  • Hauki on Puumalassa pyydystettyä.
  • Kyytönliha on Puumalalaiselta Kotron luomutilalta.
  • Kasvatamme itse ansarissamme syötäviä kukkia, tilliä, persiljaa ja muita yrttejä ravintolassa käytettäväksi.
  • Kaikki ravintolassa tarjoiltava marja, kala ja liha on suomalaista.
  • Ravintolassa on aina myynnissä luomuviiniä.

Saapuminen maitse

Ylössaarentie 35, Niinisaari
Puumala 52200
p. +358 500 259 378

Hätinvirran lossin tauot:

09.00–09.20
12.00–12.20
17.00–17.20
20.00–20.20

Saapuminen vesitse

Hätinvirralla sijaitsee Niinipuun käyntilaituri, johon voi kiinnittyä suuremmallakin veneellä. Nälkä tai jano kasvavat entisestään parin sadan metrin kävelyllä ravintolaan.

Huomioithan, että laiturissa yöpyminen on kielletty. Lähin yöpymissatama on Liehtalanniemessä.

Kyseessä on yksityislaituri. Laituri on tarkoitettu käytettäväksi ravintolan asiakkaille ravintolan aukioloaikojen puitteissa.

Laiturin GPS-koordinaatit:
61°27,4´ 28°09,6´

Saapuminen ilmateitse

Lähin lentokenttä on Lappeenrannassa. Otathan etukäteen yhteyttä, mikäli saavut helikopterilla.

Pöytävaraukset

Pöytävaraukset sijoittuvat aina ravintolan sisälle, emme varaa ulkoterasseja. Pöydän voi varata sunnuntaiksi kello 12.00. Maanantaisin ravintola ja pihapiiri on suljettu. Emme järjestä myöskään yksityistilaisuuksia maanantaisin.

+358 500 259 378
paula@okkola.fi
Yhteydenottolomake

DO-saimaa logon käyttö on myönnetty ravintolalle paikallisten raaka-aineiden suosimisesta