Ravintola

Lähiruokaa vanhassa navetassa

Mustikkakukko ja savustetut muikut

Ravintola Niinipuu avaa ovensa jälleen 1.6.2023. Olemme auki 27.8.2023 saakka. Nähdään kesällä! Avoinna kesäkuussa alkaen: Ti-la 11-18 (keittiö 11-17) sunnuntaisin 12-15 (ruokaa tarjolla 12-14.30) maanantaisin suljettu.

Puumalan Niinisaaressa sijaitseva Ravintola Niinipuu tarjoaa suomalaista, maittavaa lähiruokaa. Ruokalistamme painottuu kala-annoksiin. Tule syömään lounasta, maistelemaan a la carte-listan herkkuja tai hemmottele itseäsi jäätelöannoksella!

Erikoisuutemme on suoraan pöntöstä pöytään savustettu lankkulohi. Lohi on paikallista Puumalan kirjolohta. Myös muikkumme tulevat aina paikalliselta kalastajalta, Antti Laineelta. Perunat tulevat paikalliselta Asikaisen luomutilalta, kyytönliha taas Puumalassa sijaitsevalta Kotron luomutilalta. Pihapiiri on luokiteltu maakunnallisesti tärkeäksi maisema-alueeksi.

Tiistaista lauantaihin lounas ja á la carte

Tiistaista lauantaihin Niinipuussa on tarjolla lounaspöytä ja á la carte. Huom. kesäkuun kahdella ensimmäisellä viikolla lounaspöytää ei välttämättä tarjolla. Lounaspöytä ja á la carte ovat tarjolla kello 11-17. Päätämme päivän lounaan samana aamuna. Ruokalista löytyy täältä. Kaikki ruokalistamme annokset ovat laktoosittomia. Osan annoksista voi tehdä myös gluteenittomina. Leivomme myös itse gluteenittomat sämpylät ja leivonnaiset. Muista erikoisruokavalioista pyydämme ilmoittamaan etukäteen, jotta osaamme varautua mahdollisimman hyvin.

Sunnuntairuokailu

Kesä-elokuun sunnuntaisin katamme vintillä suositun emännän noutopöydän! Emännän noutopöydässä on aina vähintään 4 erilaista salaattia, kolmea erilailla laitettua kalaa ja kolmenlaista talossa alusta loppuun leivottua leipää. Lämpimänä pääruokana liharuoka. Ruokajuomina jäävettä, Louhisaaren juomaa ja talossa pantua kotikaljaa. Noutopöytään kuuluu myös jälkiruokapöytä. Ruokamme ovat lähtökohtaisesti laktoosittomia ja gluteenittomia. Muista erikoisruokavalioista pyydämme ilmoittamaan etukäteen, jotta osaamme varautua mahdollisimman hyvin.

Hinta 34 €/henkilö. 4-12 vuotiaat puoleen hintaan, alle 4-vuotiaat ilmaiseksi.

Pöytävaraukset allaolevalla kalenterilla tai paula@okkola.fi. Yli 4 hengen seurueille varaamme vierekkäisiä pöytiä.
Asiakkaat palvellaan saapumisjärjestyksessä. Suosittelemme vahvasti pöytävarausta. HUOM: ravintolan lahjakortit eivät ole pöytävarauksia. Pöytä pitää aina varata erikseen etukäteen, vaikka maksaisit lahjakortilla.

Sunnuntaisin take-away itsepalveluna noutopöydästä 34 €.

Yhteystiedot ja pöytävaraus

Ravintola sijaitsee osoitteessa Ylössaarentie 35, Puumala. Käyntilaiturimme on Hätinvirran lossista 200 m luoteeseen. Käyntilaituri on yksityislaituri joka on tarkoitettu ravintolan asiakkaille. Laituri on käytössä päivittäin kello 9-19.

Pöytävaraukset sijoittuvat aina ravintolan sisälle, emme varaa ulkoterasseja. Pöydän voi varata sunnuntaiksi kello 12.00. Pöytävaraus on voimassa 12.30 asti. Ti-La pöytävaraus voi alkaa aikaisintaan kello 14.00 alkaen, pöytää ei voi siis varata lounasajalle. Maanantaisin olemme suljettu myös yksityistilaisuuksilta.
paula@okkola.fi

Lähi- ja luomuruokaa

  • Kaikki sienet tulevat Puumalasta, enimmäkseen Niinisaaresta.
  • Marjat ostamme paikallisilta marjayrittäjiltä. Osittain marjoissa käytämme myös omien puutarhojen ja metsien satoa.
  • Tarjoiltava mahla kerätään koivikoistamme Niinisaaressa. Louhisaaren juomassa tarvittavat viinimarjalehdet keräämme ravintolan puutarhasta.
  • Käyttämämme lohi on paikallista Puumalan kirjolohta.
  • Muikut tulevat paikalliselta kalastajalta, Antti Laineelta.
  • Hauki on Puumalassa pyydystettyä.
  • Kyytönliha on Puumalalaiselta Kotron luomutilalta.
  • Kesällä perunat ovat Puumalalaiselta Asikaisen luomutilalta. Talvisin tarjoilemme oman maan perunaa.
  • Kasvatamme itse ansarissamme syötäviä kukkia, tilliä, persiljaa ja muita yrttejä ravintolassa käytettäväksi.
  • Ravintolassa on aina myynnissä luomuviiniä.

Ruokalista

Esimerkkiruokalista vuodelta 2022 löytyy täältä. Kaikki ruokalistamme annokset ovat laktoosittomia. Osan annoksista voi tehdä myös gluteenittomina. Leivomme myös itse gluteenittomat sämpylät ja leivonnaiset. Vuoden 2023 ruokalista julkaistaan kesäkuun alussa 2023.

Saapuminen maitse

Ylössaarentie 35, Niinisaari
Puumala 52200
p. +358 500 259 378

Hätinvirran lossin tauot:

09.00–09.20
12.00–12.20
17.00–17.20
20.00–20.20

Saapuminen vesitse

Hätinvirralla sijaitsee Niinipuun käyntilaituri, johon voi kiinnittyä suuremmallakin veneellä. Nälkä tai jano kasvavat entisestään parin sadan metrin kävelyllä ravintolaan.

Huomioithan, että laiturissa yöpyminen on kielletty. Lähin yöpymissatama on Liehtalanniemessä.

Kyseessä on yksityislaituri. Laituri on tarkoitettu käytettäväksi ravintolan asiakkaille ravintolan aukioloaikojen puitteissa.

Laiturin GPS-koordinaatit:
61°27,4´ 28°09,6´

Saapuminen ilmateitse

Lähin lentokenttä on Lappeenrannassa. Otathan etukäteen yhteyttä, mikäli saavut helikopterilla.

Pöytävaraukset

Pöytävaraukset sijoittuvat aina ravintolan sisälle, emme varaa ulkoterasseja. Pöydän voi varata sunnuntaiksi kello 12.00. Maanantaisin ravintola ja pihapiiri on suljettu. Emme järjestä myöskään yksityistilaisuuksia maanantaisin.

+358 500 259 378
paula@okkola.fi
Yhteydenottolomake

DO-saimaa logon käyttö on myönnetty ravintolalle paikallisten raaka-aineiden suosimisesta