Tietosuojaseloste & tietoa evästeistä

Rekisterinpitäjän nimi
Okkolan lomamökit (Y-Tunnus: 1232342-1)

Osoite
Ylössaarentie 35
52200 Puumala
e-mail: paula@okkola.fi

Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa
Paula Okkola
Ylössaarentie 35, 52200 Puumala
paula ( a ) okkola.fi

Rekisterin nimi
Okkolan lomamökkien henkilökontaktirekisteri

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus
Rekisteriä käytetään asiakassuhteen hoitamiseen sekä markkinoinnin, myynnin ja muiden liiketoiminnallisten päätösten tietolähteenä.

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus perustuu henkilötietolain 8 §:ään. Henkilötietoja käsitellään henkilötietolain sallimissa ja edellyttämissä rajoissa.

Rekisterin tietosisältö
Rekisteri sisältää seuraavia tietoja:
Suku- ja etunimi
Sähköpostiosoite

Rekisterin tietojen säilytysaika
Rekisteriin kerättyjä henkilötietoja säilytetään vain tarvittava aika, jotta Okkolan lomamökit voi täyttää tässä selosteessa kuvatut käyttötarkoitukset. Lisäksi joitain tietoja voidaan säilyttää kauemmin niiltä osin kuin se on tarpeen laissa asetettujen velvollisuuksien, kuten kirjanpitoa ja kuluttajakauppaa koskevien vastuiden, toteuttamiseksi ja niiden asianmukaisen toteuttamisen näyttämiseksi.

Asiakkaan pyynnöstä häntä koskeva henkilötieto voidaan poistaa tai anonymisoida Okkolan lomamökkien rekisteristä ja tietoa ei enää käytetä selosteessa lueteltuihin tarkoituksiin.

Osalle tietoa lainsäädäntö asettaa velvoitteita tiedon pidempiaikaiselle tallentamiselle, mm. seuraaviin tarkoituksiin:

  • Kirjanpitolaki määrittelee tiedolle pidempiä säilytysaikoja riippumatta siitä sisältääkö aineisto henkilötietoja tai ei
  • Järjestelmien lokitietoa kerätään ja säilytetään lain edellyttämällä tavalla, jotta voimme tarjota lainmukaisen ja turvallisen verkkokaupan asiakkaillemme
  • Riittävien varmuuskopioiden ottaminen kaupan tietokannoista ja järjestelmistä tietojen turvaamiseksi, virhetilanteiden korjaamiseksi ja tietoturvan sekä jatkuvuuden varmentamiseksi

Säännönmukaiset tietolähteet
Verkkopalvelun kautta kerätyt käyttäjätiedot (Uutiskirjeen tilaus tai muu täytettävä verkkolomake)

Tietojen säännönmukaiset luovutukset
Tietoja ei luovuteta muiden kuin Okkolan lomamökkien käyttöön. Uutiskirjeen tilanneen henkilön henkilötiedot hävitetään käyttäjän pyynnöstä.

Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
Tietoja ei luovuteta EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

Rekisterin suojauksen periaatteet
Rekisterin tiedot sijaitsevat sähköisen viestinnän tietosuojalain mukaisella suojatulla palvelimella pääkäyttäjän myöntämien käyttäjätunnusten takana. Rekisteriin talletettuja henkilötietoja ei olla säädetty salassa pidettäviksi.

Tarkastusoikeus sekä oikeus vaatia tiedon poistamista tai korjaamista
Jokaisella rekisteriin tietonsa jättäneellä henkilöllä on oikeus henkilötietolain 26§:n mukaan tarkastaa omat rekisteriin tallennetut tietonsa sekä vaatia niiden korjaamista tai poistamista. Pyyntö tehdään sähköpostitse yhteyshenkilön sähköpostiosoitteeseen.

Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet
Henkilöllä on oikeus kieltää rekisterinpitäjää käsittelemästä häntä itseään koskevia tietoja suoramainontaa, etämyyntiä tai muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimusta varten. Mikäli henkilö haluaa kieltää tällaisen toiminnan, hän voi tehdä sen ottamalla rekisterinpitäjään yhteyttä sähköpostitse.

Henkilötietolain 10§: mukainen rekisteriseloste on myös nähtävissä täällä.

Henkilötietolaki (523/1999) 10 §

Evästeistä

Eväste (cookie) on pieni tekstitiedosto, joka tallennetaan käyttäjän tietokoneelle, kun käyttäjä vierailee sivustolla. Evästeet eivät sisällä henkilötietoja eikä niiden avulla voida suorittaa ohjelmia tai tallentaa viruksia käyttäjän tietokoneelle. Evästeitä on ollut käytössä jo vuosikaudet, ja niiden tarkoitus on sujuvoittaa vierailua internetsivuilla.

Evästeet okkolanlomamokit.com -sivustolla

Evästeitä käytetään tällä sivustolla moniin käyttötarkoituksiin, jotka liittyvät sivuston toimivuuteen, analysointiin ja markkinointiin.

Käytämme sivuston seurantaan Googlen Analytics palvelua. Seurannan tarkoitus on kerätä tilastotietoa esimerkiksi sivun kävijämääristä sekä suosituimmista sisällöistä.

Lisätietoja Googlen evästeistä voit lukea täältä: Googlen evästekäytäntö. Evästetiedoilla voimme parantaa sivuston toimivuutta ja käytettävyyttä.

Sivustomme sisältää Googlen evästeiden lisäksi myös sosiaalisten verkostojen, kuten Facebookin evästeitä. Nämä evästeet keräävät tietoja esimerkiksi käyttäjien kiinnostuksen kohteista sivuilla (esim. tietty mökki) jolloin voimme markkinoida juuri oikeita asioita oikeille ihmisille. Näitä tietoja ei voida yksilöidä, vaan näemme vain sivuliikenteen ja voimme mainostaa facebookin taikaboksin avulla. Emme siis näe yksittäisiä vierailijoita.

Lisätietoja Facebookin evästekäytännöistä löydät täältä: tietoja Facebookin evästeistä

Evästeiden käytön estäminen selaimessa

Jos haluat estää evästeet, muuta selaimesi evästeasetuksia.

Lisätietoja evästeiden hallinnasta selaimessasi on osoitteessa http://aboutcookies.org/.

Jos estät evästeiden käytön selainohjelmassasi, laitettasi ei seurata, kun vierailet sivustossa. Huomaathan kuitenkin, että estämällä evästeiden käytön saatat estää myös joidenkin sivuston toimintojen käyttämisen.