Tervetuloa METSO-hyvinvointipolulle!

Metso-hyvinvointipolun tarkoituksena on tutustuttaa metsän monimuotoisuuteen ja antaa pientä esimakua siitä, kuinka metsä voi vaikuttaa hyvinvointiin. Hyvinvointipolulla on kyltein osoitettu toiminnallisia/historiallisia pysähtymispaikkoja. Niiden tarkoituksena on syventää ympärillä olevien paikkojen aistimista. Polun voi myös yhtä hyvin kulkea läpi kiinnittämättä kyltteihin huomiota – tärkeää on vain käyttää kaikkia aisteja polulla kulkiessa! .

Infoa Polusta

Mitä tarvitset:  Asianmukaisen vaatetuksen ja kärsivällisyyttä harjoitusten tekemiseen

Kesto:  Varaathan aikaa polun kiertämiseen noin tunnin.

Huom: Polku on enimmäkseen hyväpohjaista tasamaata
mutta se ei ole täysin esteetön.

Hinnasto: 

Itse kierrettäessä: ilmainen
Opastuksen kanssa: 120 €

Okkolan vastaanotosta löytyy ilmaisia karttoja lainaan polun kiertämistä varten. Opastetulla kierroksella opas pitää huolen ryhmän liikkumisesta.

Varaus ja lisätiedot: 

+358 500 259 378
paula@okkola.fi

Hyvää oloa metsästä

Oleskelemalla ja liikkumalla metsäympäristössä voidaan tutkimusten mukaan vaikuttaa terveydentilaan. Jo vajaan tunnin pituinen oleskelu metsässä elvyttää ja palauttaa stressistä. Luonnossa olo laskee verenpainetta, kohentaa mielialaa ja lisää tarkkaavaisuutta. Pidä siis kaikki aistisi avoimena koko matkan ajan äläkä epäröi pysähtyä tuntemaan ympärillä olevaa luontoa.

Polkurastit Polulla on yhteensä kuusi infokylttiä. Kylteissä on tietoa niin paikallishistoriasta, metsän monimuotoisuudesta kuin metsän hyvinvointivaikutuksistakin. Kylttejä on asennettu polulle myös eksymisen välttämiseksi, joten voit lähteä kierrokselle turvallisin mielin

Opastetut kierrokset Opastetun kierroksen voi varata allaolevalla tilauslaatikolla. Ryhmän maksimikoko on 20 henkilöä. Opastus kestää jonkin verran yli tunnin.